Viime viikolla kävimme LapWallin tehtaalla tutustumassa puuelementti rakentamiseen ja katsomassa valmiita As Oy Jyväskylän Sekametsän elementtejä.

LapWallin Pyhännän tuotantolaitos on Suomen suurin ja Euroopan uudenaikaisin puuelementtitehdas. Siellä tuotetaan julkisivu, seinä ja kattoelementtejä lukuisiin kohteisiin ympäri Suomea.

Hieno huomata että meidänkin seinäelementit ja niihin käytettyjen materiaalien kuivaketju ei katkea prosessin missään vaiheessa. Linjastolla kone hoitaa villoitukset ja naulaukset, joten naularivit on suorat ja villat tiiviisti runkopuiden välissä.

Myös ekologisuus on otettu huomioon. LapWall on hiilijalanjäljeltään negatiivinen eli yrityksen toiminta sitoo enemmän hiilipäästöjä, kuin mitä aiheuttaa.

Toimitimme kohteen ikkunat suoraan elementtitehtaalle ja LapWall asentaa ne paikoilleen samalla kun elementti nostetaan pöydältä pystyyn. Näin saadaan vähennettyä työmaalla tehtävää työtä. Puuelementtejä käyttämällä myös kohteen rakentamisen läpimenoaikaa saadaan lyhennettyä.